Behandelmethoden

Herkenning is driekwart van de genezing

Toegepaste Kinesiologie :

Kinesiologie is een methode van werken, ontstaan in de zestiger jaren in Californië uit Oosterse en Westerse geneeswijzen.

Het Oosterse denkbeeld van energiestromen (denk aan acupressuur / acupunctuur) en de Westerse kijk op gezondheid (vanuit chiropractie) heeft geresulteerd in

HET-KUNNEN-SPIERTESTEN. Daarbinnen- zijn systemen ontwikkeld om onbalans/blokkades e.d. op te kunnen sporen en te behandelen.

Het lichaam “weet“ wat het nodig heeft om te kunnen genezen.

 

TOTAAL BALANS

Totaal Balans is in de 80-er jaren door Nora Wulff ontwikkeld. Er wordt met testampullen gewerkt die ook bekend zijn bij Elektro- acupunctuur- apparatuur of Vega- testen. De inhoud van de testampullen varieert en kan disharmonie signaleren. Het kan gaan over hormonen, enzymen, toxische stoffen, virussen, bacteriën, allergenen en nog meer. Tevens zijn er ampullen ontwikkeld die aangeven via spiertesten welke hulp er op dat moment het beste is voor de cliënt.

 

Het kan gaan over Homeopathie, Fytotherapie, Celzouten, Voedingssupplementen met o.a. vitamines, mineralen, metalen, Bachremedies en ga zo maar door .

 

Deze methode werkt ook profylactisch, zodat ontwikkeling van gezondheidsproblemen voorkomen kan worden.

Ik werk het meeste vanuit deze werkvorm.

Mochten cliënten medicijnen gebruiken dan moeten deze altijd worden meegenomen bij mijn behandeling om te testen of de combinatie van iets nieuws geen verstoringen geven.

 

Reflexzonetherapie :

In onze voeten o.a.  zitten reflexgebieden die verbonden zijn met het hele lichaam. Organen bijvoorbeeld zijn “afgebeeld” op vaste plaatsen. Door de voeten als het ware af te tasten en waar nodig op reflexgebieden druk uit te oefenen / massage toe te passen, wordt het lichaam tot herstel gestimuleerd.

 

Voedingsadviezen:

Soms is het nodig bepaalde voeding toe te passen of juist weg te laten wil het lichaam sneller herstellen.

U kunt ook voor een  HUISDIER  bij mij terecht.

Madzy van der Vlist

Praktijk voor Natuurgeneeskunde
Madzy van der Vlist
Nachtegaalweg 15
3762 TJ Soest
T 035-5339729 / M 06-14873962